Dansk arkitekt blandt verdens mest indflydelsesrige personer

Bjarke Ingels er den anden dansker, der optræder på kendt liste over verdens mest indflydelsesrige personer.

Bjarke Ingels er den anden dansker, der optræder på kendt liste over verdens mest indflydelsesrige personer.(Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den internationalt anerkendte danske arkitekt Bjarke Ingels er at finde på det amerikanske nyhedsmagasin Time Magazines liste over de hundrede mest indflydelsesrige personer i verden i 2016.

Det fremgår af magasinets hjemmeside.

- Bjarke er den første store arkitekt i branchen, som har lagt frygten bag sig. Han har smidt sin ballast og svæver, skriver magasinet om den danske arkitekt.

- Det har medført, at han er helt i harmoni med de store tænkere i Silicon Valley, der ønsker at gøre verden til et bedre sted uden den eksistentielle "vriden hænder", som tidligere generationer mente, var afgørende for at opnå en nærmest utopisk troværdighed.

Bjarke Ingels er af Times placeret i kategorien for de mest indflydelsesrige kunstnere, hvor han er i selskab med andre prominente navne som filminstruktøren Ryan Coogler, musikeren Kendrick Lamar og skuespillerinden og milliardærarvingen Julia Louis-Dreyfus, der er kendt fra komedieserien Seinfeld.

Arkitekten, som står i spidsen for tegnestuen BIG, er eneste dansker på årets liste over de mest indflydelsesrige personer. Senest en dansker var med, var i 2012, da René Redzepi, som er køkkenchef på restauranten Noma, var på listen.