Dansk Apple-forhandler satser på flere butikker

Ny ledelse og omstruktureringer har kostet den danske Apple-forhandler Humac et millionunderskud. Chefen sætter fokus på nye og mere moderne butikker - og satser på en god jul.

Foto: STEPHEN LAM. Den danske Apple-forhandler Humac kommer ud med underskud efter et år med chefskift og store omstruktureringer.
Læs mere
Fold sammen
Arbejdet med en omfattende turnaround har medvirket til, at Apples danske forhandler, Humac, er kommet ud med et underskud på 3,2 millioner kroner.

Resultatet lever ifølge årsrapporten ikke op til selskabets forventninger, men Humacs danske landechef Michael Bech er ikke overrasket over underskuddet, som han forklarer med store omstruktureringer i selskabet.

Det gik allerede skævt med sidste års julesalg. Salget gik så skidt, at det fik direkte konsekvenser for den daværende landechef Morten Bo Andersen, som blev erstattet af Michael Bech. Den nye chef overtog styringen den 1. februar 2013, og har blandt andet skiftet store dele af Humac-personalet ud. Michael Bech kom til Humac fra en stilling som salgsdirektør i Telia, og han erkender, at investorerne ikke kan være tilfredse med en overskudsgrad varierende mellem minus 2 og 2 procent.

»Som jeg kan se det, er det desværre en kombination af et relativt fladt marked i detailhandlen i Danmark og nogle ledelsesmæssige dispositioner, der ikke er lykkedes. Det er årsagen til, jeg bliver sat ind 1. februar.« siger Michael Bech, som kalder omstruktureringerne »ren og skær strategiske beslutninger.«

»Vi var godt klar over, at det var ikke godt, at starte et julekvartal med ikke at lave den performance, der skal til,« siger han videre.


Ifølge landechefen har han imidlertid rettet så meget op på den skæve start, at dette års julesalg ligger til at gå 40 procent op i forhold til sidste år. I forhold til budgettet melder Michael Bech, at julesalget ligger 20 procent over det forventede salg. 

»Det skyldes, at vi har ændret den måde, vi går til markedet på. Vi har åbnet en ny butik på Fisketorvet her i december, og vores salg til erhvervskunder har været i vækst,« siger Michael Bech.

Udover den nye Humac-butik på Fisketorvet i København har selskabet også åbnet en ny butik i Rødovre. Derudover er der blevet investeret penge i forbedringer af de 11 eksisterende butikker, så de fremstår mere moderne. Det arbejde fortsætter i det nye regnskabsår, men der mangler ifølge landechefen kun et par butikker, som endnu ikke har været igennem modernisering.

»Derudover vil der være fokus på at ekspandere med nye butikker,« siger Michael Bech, der mener, at den tidligere ledelse har manglet fokus på, at Apple er et volume-produkt.

»Det er stadig vigtigt, at man får sin fair share af markedet og volumen,« siger han. 

For fire år siden overtog ECS-koncernen Humac, og i regnskabsåret 2012/13 ændrede ECS navn til Inventive Retail Group, som i seneste regnskabsår realiserede en omsætning på ca. 660 millioner dollars.