Dansk Apple-forhandler i frit fald

Med et underskud på 3,2 millioner før skat er der ikke meget julestemning at hente hos Skandinaviens største Apple-forhandler, Humac. Et vigende marked for forbrugerelektronik er ifølge selskabet selv en del af forklaringen.

Der bliver ikke langet nok Apple-produkter over disken hos Humac. Selskabet leverer millionunderskud. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW GOMBERT
Julen er lysets fest, men der er ikke mange lyspunkter i Apple-forhandleren, Humacs regnskab. Realiteten er et underskud på 3,2 millioner kroner før skat. Resultatet er ikke tilfredsstillende for ledelsen.

Til sammenligning leverede selskabet sidste år et overskud på 3,4 millioner kroner, mens det året før så endnu bedre ud med et overskud på næsten 6 millioner kroner. Bruttoresultatet har ligget stabilt på omkring 45 millioner kroner over de seneste tre regnskabsår.

Omsætningen ligger i år på 410 millioner kroner, mens der sidste år blev omsat for 453 millioner kroner. I regnskabsåret 2010/2011 omsatte Humac for 379 millioner kroner.Ifølge regnskabet fra Humac skal forklaringen på det negative resultat findes i en kombination af et vigende marked for forbrugerelektronik samt et fald i omsætningen i forhold til det tidligere regnskabsår. 

Selskabet forklarer i ledelsesberetningen, at det ikke har været muligt at sikre en reduktion i omkostningerne i samme hastighed, som indtjeningen er faldet, og det har altså også været med til at udvikle et negativt resultat.

»På denne baggrund er der iværksat tiltag, som kan sikre selskabet forbedrede muligheder for positiv drift i den kommende periode,« skriver selskabet i regnskabet.Det gik allerede den gale vej i begyndelsen af regnskabsåret, hvor koncernledelsen på baggrund af et utilfredsstillende resultat af regnskabsårets 1. kvartal skiftede den lokale ledelse af Humac Danmark ud.

Humac er Skandinaviens største Apple-forhandler og har eksisteret siden 2006. Selskabet driver 12 forretninger i Danmark.