Dansk aktiedarling mister trecifret milliardbeløb i værdi efter opjustering

Novo Nordisk har netop opjusteret og ifølge en analytiker præsenteret endnu et »stærkt« regnskab. Så hvorfor dykkede aktien med ti procent efter nyheden?

Novo Nordisks driftsresultat steg i første halvår af 2022 med 26 procent fra 30 millioner i samme periode sidste år til 37,5 milliarder kroner i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk kunne i denne uge fortælle, at det et halvt år inde i 2022 opjusterede forventningerne på grund af øget salg og driftsoverskud.

Men aktien i en af Danmarks suverænt største virksomheder faldt i kølvandet på den ellers positive melding med godt ti procent.

Det har resulteret i et samlet værdifald på 167 milliarder kroner i Novo Nordisk fra 1.940 milliarder kroner til omkring 1.773 milliarder kroner.

Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, skriver i en analyse, at Novo Nordisks aktiefald trods det »stærke« regnskab formentlig skyldes, at selskabets nyeste fedmemiddel, Wegovy, ikke har levet op til markedets forventninger, og at selskabet har kæmpet lidt med at leve op til efterspørgslen på grund af produktionsudfordringer hos en underleverandør, der ikke kan leve op til efterspørgslen.

Novo Nordisk forventer i 2022 en salgsvækst på 12-16 procent og en vækst i driftsoverskuddet på 11-15 procent. Efter første kvartal lød forventningen på 10-14 procent i salgsvækst i 9-13 procent i driftsoverskud, hvilket også var en opjustering.

Driftsresultatet steg i første halvår med 26 procent til 37,5 milliarder kroner i år fra 30 milliarder kroner i samme periode sidste.

I analysen fra Søren Løntoft Hansen lyder rådet, at det fortsat er en god idé at købe Novo-aktier.

»Regnskabet er efter vores vurdering endnu et vidnesbyrd om, at Novo Nordisk har momentum. Wegovy-nyhederne i forbindelse med regnskabet mudrer det pæne regnskabsbillede – vi ser dog fedmemarkedet og potentialet for Wegovy som uforandret,« skriver han.

Torsdag er Novo-aktien i skrivende stund steget med næsten to procent.