Danone-salgstal giver investorerne sød smag i munden

Franske Danone er i god form på børsen i Paris mandag formiddag, efter at selskabet har afleveret opløftende salgstal for tredje kvartal.

Foto: BENOIT TESSIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danone, der er storkunde hos danske Chr. Hansen Holding, leverede nemlig en organisk salgsvækst, der overgik analytikernes forventninger. Samtidig blev de finansielle forventninger til hele regnskabsåret fastholdt.

Og det efterlader tilsyneladende en sød smag i munden hos investorerne, der sender Danone-aktien op med 2,3 pct. til 59,60 euro mandag formiddag.

Samlet set hentede Danone en vækst i det sammenlignelige salg på 4,6 pct. i tredje kvartal mod ventet 4,3 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Salget viste særligt gode takter på det vigtige europæiske marked, hvor det voksede med 5,1 pct. i perioden. Omsat til euro blev den samlede omsætning 5,64 mia. i tredje kvartal.

Bedst gik det for segmentet for babymad, hvor salget i kvartalet steg med 10,9 pct. mod en forventning i markedet om en stigning på 7,5 pct.

- Solid organisk vækst i tredje kvartal bekræfter vores udvikling mod bæredygtigt at forankre en profitabel vækstmodel for Danone. Idet vi forventer at navigere i en fortsat volatil verden, er det hele Danone-koncernens prioritet at levere profitabel vækst samtidig med at styrke vores modstandsdygtighed, siger selskabets topchef, Emmanuel Faber, i forbindelse med pressemeddelelsen.

De gode takter giver desuden Danone sikkerhed nok til at gentage forventningerne til hele 2015 om en organisk salgsvækst på 4-5 pct. og en "svag stigning" i driftsresultatet.