Danone rammer en spids under forventningerne

Den franske fødevareproducent Danone, som danske Chr. Hansen leverer ingredienser til, kom en anelse svagere igennem 2013 end ventet. Det fremgår af selskabets regnskab torsdag morgen.

Danones mejeriafdeling er væsentlig for danske Chr. Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: REGIS DUVIGNAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den underliggende indtjening i Danone per aktie endte på 2,78 euro, mens omsætningen lå på 21,3 mia. euro. Analytikerestimater indsamlet af Bloomberg News indikerede en underliggende indtjening per aktie på 2,84 dollar og en omsætning på 21,4 mia. euro.

Danones mejeriafdeling, der er væsentlig for Chr. Hansen, havde en salgsvækst på sammenlignelig basis på 3,2 pct. i løbet af året. Målt på volumen voksede divisionen 1,7 pct. og fik en omsætning på 11,8 mia. euro.

Zoomer man ind på fjerde kvartal, var volumenvæksten i mejeridivisionen negativ med 0,2 pct. Omsætningen faldt dermed en spids til 2854 mio. euro fra 2859 mio. euro i samme periode året før. På sammenlignelig basis var der dog tale om en fremgang på 4,9 pct., fremgår det af regnskabet.

»Med et stadig vigende salg fortsatte trenden fra seneste kvartal i Europa. Data fra Spanien bekræftede en stærk forbedring, men markedsforholdene i Tyskland og Italien forblev vanskelige for divisionen,« skriver Danone i regnskabet.

I 2014 venter Danone samlet set en vækst på sammenlignelig basis i omegnen af 4,5 til 5,5 pct.