Danmarkshistoriens største ejendomsmæglerbøde: Byret afviser Peter Norvigs klagesag

Ejendomsmæglerparret Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard tilhørte toppen af det danske boligmarked for 15 år siden. Nu kan Peter Norvig kalde sig indehaver af danmarkshistoriens største bøde for at have overtrådt god ejendomsmæglerskik, da byretten har afvist hans klagesag.

Peter Norvig hænger fortsat på danmarkshistoriens største bøde for at have overtrådt reglerne for god ejendomsmæglerskik. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejendomsmæglerne Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard tilhørte toppen af det danske boligmarked for 15 år siden, hvor de med stor succes solgte liebhaverboliger, mens de selv boede i Danmarks dyreste hus.

I dag er billedet et andet. Nu kan Peter Norvig kalde sig indehaver af danmarkshistoriens største bøde for at have overtrådt god ejendomsmæglerskik, skriver Ejendomswatch.

Det står fast, efter at Københavns Byret har afvist hans klagesag mod Disciplinærnævnet, som i sommer gav bøden til Norvig og ejendomsvirksomheden Living Homes, som han er direktør i. Bøden lyder på 500.000 kroner til selskabet og 50.000 kroner til Peter Norvigs kone, ejendomsmægler Hanne Nørrisgaard.

Peter Norvig har tidligere kaldt bøden uretfærdig over for Ejendomswatch, hvorfor han ville anke den. Problemet er bare, at den berammelsesafgift, det kræver at få domstolene til at tage stilling til sagen, aldrig blev betalt, og derfor er sagen nu afvist, fremgår det.

Peter Norvig er ikke vendt tilbage på mediets henvendelser.

Bøden er givet, fordi Hanne Nørrisgaard ad to omgange har nølet med tilbagebetalingerne til ejendomskøbere, efter at handlerne er faldet.

Et problem, der har vist sig igen og igen hos det engang så højt profilerede mæglerpar.

Mistænkt for svindel

Parret, som i nullerne var blandt de allerstørste profiler på ejendomsmæglermarkedet og selv boede i pragtvillaen Tusculum med Marienborg som genbo, er de senere år rendt ind i en stribe af dårlige sager.

Historierne lyder både på vrede kunder, rekordstore bøder og milliongæld. Men det er alligevel en anden sag, som den seneste tid har bragt opmærksomheden tilbage på Norvig og Nørrisgaard.

Politiet mistænker dem nemlig for at have svindlet med coronahjælpepakkerne for samlet 2,6 millioner kroner, hvorfor de blev sigtet af Københavns Politi i begyndelsen af januar.

Begrundelsen skal findes i flere ansøgninger om lønkompensation for ansatte i parrets to virksomheder.

I slutningen af januar ville Peter Norvig ikke udtale sig om sagen med hjælpepakkerne, men oplyste, at begge nægter at have gjort, hvad de er sigtet for.