Danmarks største typehusfirma solgt i milliardhandel

Typehusfirmaet HusCompagniet er efter længere tids spekulation solgt til kapitalfonden EQT.

Foto: Liselotte Sabroe. Koncernchef Steffen Baungaard i Huscompagniet.
Læs mere
Fold sammen

Som Berlingske kunne fortælle for godt en uge siden, har der været indædt budkrig om at købe det succesfulde typehusfirma HusCompagniet. Nu er der fundet en vinder, da kapitalfonden EQT bliver ny ejer.

Siden 2011 har HusCompagniet været ejet af den norske kapitalfond FSN Capital, som betalte cirka en milliard kroner til Axcel for selskabet.

»EQT har fulgt HusCompagniet i en årrække og vi er dybt imponerede over kvaliteten samt dedikationen hos både medarbejderne og ledelsen. Vi er ligeledes imponerede over den stærke markedsposition på det danske marked samt de hastigt voksende markedspositioner i Tyskland og Sverige. Vi tror på, at HusCompagniet har en fremragende platform til at forfølge yderligere vækst,« siger Morten Hummelmose, der er partner i EQT Partners.

HusCompagniets topchef Steffen Baungaard siger i en pressemeddelelse, at firmaet vil fortsætte med at ekspandere forretningen på internationalt plan.

Parterne ønsker ikke at oplyse, hvor høj en pris, der skulle betales for HusCompagniet, men flere kilder vurderer, at prisen vil ligge på omkring to milliarder kroner.

Aftalen er betinget af, at konkurrencemyndighederne godkender handlen.