Danmarks største pengetank slår hånden af Altor

ATP har solgt sin andel i Altors seneste fond. Skandalen i OW Bunker er årsagen, siger ATP.

Læs mere
Fold sammen

ATP, Danmarks største pensionskasse, sælger sin investering i den svenske kapitalfond Altor pga. skandalen om OW Bunker. ATP bekræfter over for branchemediet Finanswatch, at årsagen er forløbet op til, at OW Bunker gik konkurs.

»Vi kan bekræfte, at ATP Private Equity Partners og dermed også ATP ikke længere er investor i Altor Fund IV. Vi har overdraget andelen i fonden til en anden investor, og det er sket uden tab for ATP. Transaktionen skete før jul,« siger Anders Klinkby, pressechef i ATP, til FinansWatch.

ATP er blandt de investorer, som overvejer en omfattende retssag mod flere af aktørerne i OW Bunker. Fonden har tidligere sagt, at de ikke udelukker nogen fra at blive involveret i retssagen herunder ledelsen, bestyrelsen, banker bag børsnoteringen og kapitalfonen Altor, der sendte OW Bunker på børsen i marts 2014 til en pris på 5,3 mia. kr.

»I lyset af situationen omkring OW Bunker har ATP besluttet, at vi ikke ønsker at være investor i Altor Fund IV. Dermed vil der ikke på et senere tidspunkt kunne opstå en eventuel interessekonflikt i forhold til en mulig juridisk proces,« fortsætter Anders Klinkby.

ATP havde investeret 270 mio. kr. i Altor seneste investeringsfond. Altor kunne sidste sommer meddelele, at der var indsamlet 14,9 mia. kr. til at købe nye virksomheder for i den såkaldte Altor Fund IV. På det tidspunkt lignede OW Bunker en succes, og blandt andet derfor var det lykkedes at indsamlet pengene på blot tre måneder.

Det betød ifølge FinansWatch, at Altor kunne kræve 25 pct. af eventuelle gevinster, mod normalt 20 pct., og investorerne skulle være villige til at binde pengene i 15 år, i stedet for de normale 10 år.