Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Den samlede regning fra Skat for både lønsumsafgiften og momsen løber op i knap 39 millioner kroner, og det sender efter en række år med solide overskud det samlede nettoresultat ned på minus 12,5 millioner kroner - hvilket også skyldes, at Skat har forlangt lønsumsafgift med tilbagevirkende kraft.
»Selskabet har i regnskabsåret foretaget en regulering af metode til opgørelse af lønsumsafgift for årene 2010 til 2012. (...) Der er tilsvarende foretaget regulering af momsfradragsprocenten for samme periode,« hedder det i regnskabet.
Reguleringen skyldes, at forsikringsmæglere af Skat opfattes som en del af den finansielle sektor, der er pålagt lønsumsafgift men ikke selskabsskat. Modsat er brancher som revisorer og advokater ikke pålagt lønsumsafgift.
»Skat har vurderet, at vi skal betale en højre lønsumsafgift, fordi Aon ikke betragtes som et konsulenthus på lige fod med advokater og revisorer men som en del af forsikringsbranchen,« er den eneste kommentar, som adm. direktør i Aon Denmark Søren Lindbo vil give til netop den sag.
Men i den skriftlige ledelsesberetning lægger han ikke skjul på sin utilfredshed med sagen - som forstærkes af den nyligt vedtagne forhøjelse af lønsumsafgiften.
»Desværre er rammevilkårene for at drive vores type af forretning i Danmark blevet reduceret voldsomt. I forbindelse med regeringens skatteforlig og efterfølgende vækstpakke er der foretaget en forøgelse af lønsumsafgiften for finansielle virksomheder. Det betyder en 40 procent stigning af afgiften for Aon. Aon betragter ikke sig selv som en finansiel virksomhed med som en konsulentvirksomhed, hvorfor afgiftsforhøjelsen virker helt urimelig,« står der i beretningen.
Det fremgår i øvrigt af regnskabet, at Aon Denmarks bruttofortjeneste er faldet fra 194,5 til godt 180 millioner kroner. Årets underskud efter den ekstra skatteregning blev dulmet af et overført overskud fra tidligere år på knap 19 millioner kroner, og det endelige resultat til disposition er 6,4 millioner kroner.
Det foreslåes ikke at udbetale udbytte. Men Søren Lindbo er tilfreds med driften.
»Vores 2012 har set fornuftigt ud. Det er korrekt, at vores bundlinje i den grad bliver ramt af tilbagebetalingen af lønsumsafgift og moms. Men den underliggende forretning er fornuftig. Nu skal vi fremadrettet finde ud af, hvad vi gør, når man fra politisk hold har fundet på en ny skrue,« siger han.
I Europa opkræver kun Frankrig og Danmark lønsumsafgift.