Danmarks største kæde scorer kassen på hotelfeber

Hotelkoncernen Arp-Hansen Hotel Group sætter regnskabsrekord og er på vej til at blive landets største hotelkæde. Resultatet giver jackpot til brødrene Arp-Hansen, der er på vej med nye hoteller.

Danmark største hotelkæde buldrer frem, skriver Finans. Arp-Hansen Hotel Group med 11 hoteller i København leverede i 2016 et rekordregnskab, som er uden sidestykke i branchen.

Hotelmarkedet i Danmark er brandvarmt, og Arp-Hansen er på forkant og åbner i løbet af få måneder yderligere to store hoteller med samlet flere end 500 værelser. Det flotte resultat betyder, at brødrene Henning og Birger Arp-Hansen, der ejer koncernen, øger den betragtelige formue yderligere.

»Hotelbranchen har det godt, og vi har udnyttet mulighederne optimalt,« siger Dorte Krak, adm. direktør i Arp-Hansen Hotel Group, der bl.a. ejer Phoenix Copenhagen, 71 Nyhavn Hotel og Tivoli Hotel.

Koncernen tjente sidste år 321 mio. kr. før skat, og det var ifølge Finans en stigning på næsten 30 pct. Omsætningen steg med 14 pct. til 1,1 mia. kr. Rekordoverskuddet på 321 mio. kr. før skat betyder, at brødrene Henning og Birger Arp-Hansen, der ejer hotelkoncernen, øger formuen. Ifølge regnskabet udbetales der 135 mio. kr. i udbytte til ejerne.

Selskabet har høstet store fordele ved selv at bygge og eje hotellerne, mens de fleste andre hotelkæder lejer sig ind i de bygninger, hvor de driver hotel.

Renteniveauet er lavt, og det betyder lave omkostninger. Dermed tjener den danske hotelvirksomhed både på gyngerne og karrusellerne.

Ole Egholm, direktør i Dansk Brancheanalyse, har i en årrække fulgt og analyseret den økonomiske udvikling på hotelmarkedet. Han er imponeret over resultatet.

»Der er tale om det bedste resultat i erhvervet nogensinde. Det er særdeles flot af et 100 pct. danskejet selskab,« siger Ole Egholm til Finans.