Danmarks største golfkoncern går konkurs

12 golfbaner med 10.000 medlemmer er løbet tør for penge - Karsten Ree blandt investorerne bag fiaskoen: "Jeg føler mig godt og grundigt taget ved næsen."

Karsten Ree har endnu en gang skudt penge i en investering, der går ned. Han føler sig ført bag lyset af storaktionæren i Proark Golf Plus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en gæld på over 200 millioner kroner og en mislykket søgen efter ny kapital må bestyrelsen for Proark Golf Plus sande, at der ikke er midler i kassen til at drive den største danske golfbaneforretning videre. Og endnu en gang må Karsten Ree se en investering blive tabt på gulvet.

Bestyrelsen har i dag indgivet begæring om at tage selskabet og en række datterselskaber under konkursbehandling. Det oplyser Proark Golf Plus på sin hjemmeside.

”Bestyrelsen må konstatere, at det på en række væsentlige hovedpunkter hverken har været muligt at etablere grundlaget for en midlertidig eller permanent aftale, som alle parter i forhandlingerne har kunnet acceptere, herunder selskabets hovedbankforbindelse. Uden tilførsel af kapital eller yderligere finansiering kan selskabet ikke fortsætte driften, og det eneste ansvarlige at gøre i den situation er at indgive begæring om, at Proark Golf Plus A/S-koncernen tages under konkursbehandling”, udtaler selskabets bestyrelsesformand Allan Strand Olesen til hjemmesiden.

Proark Golf Plus har Bella Center-aktionæren Michael Kaa Andersen som hovedaktionær. Via investeringsselskabet Proark og andre besiddelser sidder han på omkring halvdelen af aktierne, mens Karsten Ree, AP Pension og Købstedernes Forsikring alle har aktieposter på over fem procent, skriver FinansWatch.dk.

Skifteretten har endnu ikke behandlet selskabets begæring om konkurs, og indtil videre er alle anlæg fortsat åbne for spil for både medlemmer og gæster: Proark Golf Plus driver 12 golfbaner i Danmark med mere end 10.000 medlemmer og 70 ansatte. I regnskaberne er værdierne opgjort til 234 millioner kroner, men ifølge FinansWatch.dk pegede revisorerne i regnskabet for 2011 på en betydelig usikkerhed omkring værdiansættelsen af aktiverne.

Egenkapitalen blev efter et underskud på 37 millioner kroner opgjort til 44 millioner kroner. Selskabet har forgæves forsøgt at rejse 25-30 millioner kroner i ny kapital.

Karsten Ree solgte i 2008 Den Blå Avis for 2,1 milliarder kroner og har siden gjort sig bemærket med uheldige investeringer i blandt andet Amagerbanken og Cimber Sterling. Nu er der udsigt til, at han må vinke farvel til de 10 millioner kroner, han har kastet ind i projektet. Karsten Ree mener, at storaktionæren Michael Kaa Andersen ikke har givet et retvisende billede af golfkoncernens økonomiske situation:

"Jeg føler mig godt og grundigt taget ved næsen. Pengene er brølet ud af kassen, lige så hurtigt som de kom ind," siger Karsten Ree til Børsen.

Proark Golf Plus ejer eller driver disse golfbaner: Blokhus Klit, Odense Eventyr, Fredensborg, Ree Golf, Hjarbæk Fjord, Royal Oak, Kalø, Ry, Langesø, Skjoldenæsholm og Ledreborg Palace Golf. Desuden er Møn Golf Center associeret partner med Proark Golf Plus.