Danmarks største bogkæde tilfreds med lille underskud

Indeks Retail, der blandt andet står bag Bog & Idé, præsenterer et underskud på 10,7 millioner kroner. Et overskud på den ordinære drift betyder dog, at den nye direktør er tilfreds.

Foto: Kim Haugaard. Bog & Idés ejere, Indeks Retail, præsenterer et mindre underskud i det seneste årsregnskab. Foto: Kim Haugaard
Læs mere
Fold sammen

På trods af at det nye årsregnskab viser et minus på 10,7 millioner kroner, er der tilfredshed i hovedkontoret hos landets største boghandlerkæde, Indeks Retail.

Kæden, der blandt andet står bag Bog & Idé, Bøger & Papir og Legekæden, har forbedret sit cashflow med godt 100 millioner kroner og sikrede et overskud på den ordinære drift. At det alligevel endte med et samlet underskud i regnskabsåret, der sluttede 30. marts, skyldtes omstruktureringer, ekstraordinære nedskrivninger og en ledelsesrokade, skriver Indeks Retail.

Direktøren Marianne Pedersen tiltrådte 1. marts og har haft få chancer for at påvirke årsresultatet. Hun mener, at resultatet danner grobund for et overskud næste år.

»Vi har fået trimmet forretningen og en lang række forskellige interne processer. Desuden har vi fået sat gang i en meget vigtig strategiproces. Det giver mig en stærk tro på, at vi vil komme frem til et resultat, som kan gavne vores medlemmer i hverdagen ude lokalt i kædernes mere end 185 butikker,« siger direktøren.

Sidste år nedbragte Indeks Retail sine lagerbeholdninger markant og solgte en række butikker. I år bliver den største udfordring at forbedre den digitale indtjening, forventer Marianne Pedersen.

»I forhold til det digitale har vi en generel udfordring, som jeg imidlertid føler mig meget overbevist om, at vi kan vende til noget positivt for vores butikker. Interessen for at få webshoppen og de fysiske butikker til at spille sammen er i hvert fald til stede ude i butikkerne,« siger hun.

Det positive syn på fremtiden skal også ses i lyset af, at dansk økonomi er i bedring, hvilket forventes at smitte af på Indeks Retails kæder.

»Generelt har vi oplevet en klar og tydelig fremgang de seneste syv-otte måneder. Væksten er ikke prangende, men tendensen er klar, og vi ligger godt til, sammenlignet med andre brancher i detailhandelen, siger Marianne Pedersen.