Danmarks nye isbil får fogedforbud

Hjem-IS får medhold i fogedretten i strid med nyopkomling på markedet for is til døren.

Hjem-Is har formået at få retten i Sønderborg til at nedlægge fogedforbud mod konkurrenten Viking-Is. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Berg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Viking-Is er kørt frontalt ind i et forbud og må ikke længere bringe is ud i Sydjylland. Det skriver Politiken.

Retten i Sønderborg nedlagde onsdag et fogedforbud mod den nystartede isbil og slukkede derved motoren på Viking-Is' otte varevogne, der siden 1. marts har bragt is ud på de syd- og sønderjyske gader og veje.

Hjem-IS havde anlagt sagen ved domstolene, fordi selskabet mente, at Viking-Is hav    de kopieret Hjem-IS' rute- og franchisemodel.

Viking-Is' to stiftere, brødrene Per og Tom Roth, har begge en fortid ved den etablerede isbil.

- Vi er dybt, dybt rystede over, at man på så tyndt et grundlag nedlægger et fogedforbud med alle de konsekvenser, det har for os, vore ansatte og forbrugerne, der bliver snydt for et alternativ til Hjem-IS, siger Tom Roth til Politiken.

I otte år har han været franchisetager for Hjem-IS i Sydjylland. Men de rutelister, som fogedretten mener, han har kopieret, har han selv udfærdiget, siger han.

I Hjem-IS, der er ejet af fødevaregiganten Nestlé, glæder landeansvarlig Anders Brandt-Clausen sig over fogedforbuddet mod konkurrenten:

- Jeg er tilfreds med, at fogedretten har givet os medhold i, at Viking-Is har taget vores manualer og brugt vores koncept, siger han til Politiken.Viking-Is er den første konkurrent til Hjem-IS i 35 år, og de de to firmaer har det seneste halve år bekriget hinanden.Viking-Is har forgæves anmeldt Hjem-IS til konkurrencemyndighederne, fordi den etablerede isbil i en periode nedsatte prisen på en familiepakke i et afgrænset område af Danmark.

/ritzau/