Danmarks næststørste lufthavn er uden forbindelse til Kastrup

Med Cimbers konkurs går flyforbindelsen fra Billund til Kastrup over enten Oslo, Stockholm, Amsterdam eller Paris.

Uden Cimber Sterling går flyforbindelsen mellem Billund og København over enten Stockholm, Oslo, Amsterdam eller Paris. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbindelsen mellem Danmarks to største lufthavne er blevet kappet med Cimbers konkursbegæring torsdag morgen.

"Det er ikke en holdbar situation. Vi har heller ikke afgange nok til Stockholm, Olso og Bergen," siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.

En søgning på turen mellem Billund og København giver meget få - og ikke helt oplagte - muligheder. Enten skal turen gå over Arlanda Lufthavn uden for Stockholm, eller alternativt Oslo, Amsterdam eller Paris Charles de Gaulle.


"Det, fornuftige folk gør, er at tage toget eller bilen til København," siger Kjeld Zacho Jørgensen, som dog ikke tror, at flyforbindelsen mellem Billund og hovedstaden vil være kappet i særlig lang tid.

"Folk, der er afhængige af ruten, skal slå koldt vand i blodet. Der vil ske meget i løbet af de nærmeste dage, og vi er fortrøstningsfulde," siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Han understreger, at Billund Lufthavn vil gøre, hvad den kan, for at tiltrække flyselskaber, der kan overtage Cimber Sterlings ruter.

"Konkret er det, vi gør, at vi kontakter de flyselskaber, som vi tror vil være relevante, og giver dem data på, hvor mange passagerer, vi lader flyve fra Billund til København, og så må de vurdere det," siger Kjeld Zacho Jørgensen, som er ærgerlig, men ikke overrasket over, at Cimbers lange lidelseshistorie ender med en konkursbegæring.

"Det kommer næppe som en bombe for nogen," siger han.

Stemningen i Billund Lufthavn er rimelig rolig. Fra morgenstunden mødte omkring 100 personer forgæves op til Cimber-afgange, men som nyheden om konkursen spreder sig, stilner strømmen af.