Danmarks næstrigeste skovler fortsat penge ind

Pengetanken hos en af nøglepersonerne i Danmarks næstrigeste familie vokser eksplosivt, viser det seneste regnskab.

Niels Peter Louis-Hansens private anpartsselskab melder om et resultat før skat på 571 millioner kroner i seneste regnskabsår. Fold sammen
Læs mere

Det går godt for Coloplasts diskrete ejer, Niels Peter Louis-Hansen. Det seneste regnskab fra rigmandens personlige anpartsselskab, N.P. Louis-Hansen ApS, viser et overskud, der vokser 50 procent til 571 millioner kroner. Dermed vokser ejenkapitalen til knap 1,5 milliard kroner. Selskabet har et forskudt regnskabsår, der sluttede i april.

Familien Louis-Hansen ejer 44 procent af aktierne i Coloplast og kontrollerer næsten 70 procent af stemmerne i virksomheden, der fremstille intime hygiejneprodukter, som stomiposer, katetre og plastre til kronisk sårpleje. I det seneste år er Coloplast-aktien steget med 50 procent, og på fire år er overskuddet i Coloplast mere end tredoblet.

Niels Peter Louis-Hansen ejer hovedparten af aktierne, dels via en stor privat aktiepost, dels via familiefonden Aage og Johanne Louis-Hansen Fond og dels via N.P. Louis-Hansen. Den præcise fordeling af aktierne kendes imidlertid ikke. Hans søster Benedicte Find ejer også aktier i selskabet.

Niels Peter Louis-Hansen flyver ligesom sin søster gerne under radaren og optræder meget sjældent i medierne. Familiens formue er vokset så meget de seneste år, at familien nu har sat sig solidt på andenpladsen over Danmarks rigeste.

Den seneste opgørelse fra Berlingske Business Magasin viser, at familien sidder på 35,3 milliarder kroner. Danmarks rigeste er Familien Kirk Kristiansen, der ejer Lego og som har en formue på 97,6 milliarder. Den tredjerigeste er Familien Holch Povlsen, der ejer Bestseller, og som er gode for 30,8 milliarder kroner.