Danmarks længeste vogntog

Billedet af Danmarks absolut længste vogntog kan man kalde utopi – for det er ulovligt at køre med, men det er, hvad en vognmand har købt på én gang.

Lastas Kel-Berg A/S har netop leveret Danmarks »længste« vogntog til AS Werner Nielsen. Vogntoget består af fire linktrailere, en boxtrailer og en DAF CF 85.410 4x2 lastvogn – samlet længde 52,5 meter.

Det er selvfølgelig ikke tilladt at køre med så langt et vogntog i Danmark. Det er kun til ære for fotografen. Trailerne skal fremover køre som led i lovlige modulvogntog på maksimum 25,25 meter.

De fire linktrailere er alle toakslede linktrailere med en tilladt totalvægt på 36.000 kg. Linktraileren kører på to ti ton SAF-aksler med tromlebremser og original SAF-luftaffjedring.

Lastas Kel-Berg A/S har opbygget linktrailerene på et letvægtschassis med længde-vanger opsvejset i I-profil med stærke tværvanger og forstærkninger, som giver et meget stabilt chassis.

Trailerne er leveres med forskydelige aksler og fast skammel i bagenden. Trailerne er udstyret med gardinstrammere i højre og venstre side, samt i front og bag.

Aluminiumsbagdørene er af 25 mm aluminiumprofiler med vejrbestandige dobbeltvirkende gummitætninger.

Ydermere er linktrailerne udstyret med skydegardinsider i kvalitetsdug. Dertil såkaldte toprullere i slagfast plast med stålkuglelejer.