Danmarks første højhus skal have et ansigtsløft

En af hovedstadens mest kendte bygninger, som huser en stor bank, skal renoveres for 25 millioner kroner.

Panoptikon-bygningen på Vesterbrogade klos op ad Hovedbanegården skal frem til næste forår renoveres for cirka 25 millioner kroner. PR-foto fra Arbejdernes Landsbank. Fold sammen
Læs mere

Den 12 etager høje Panoptikon-bygning på Vesterbrogade klos op ad Hovedbanegården skal frem til marts næste år renoveres for cirka 25 millioner kroner ifølge flere fagmedier.

Bygningen huser hovedsædet for den for tiden succesrige Arbejdernes Landsbank, der efter et udbud har overdraget hovedentreprisen til det mellemstore byggefirma Adserballe & Knudsen med base i Farum.

Huset blev taget i brug af den fagforeningsejede bank i 1952 og var med 35 meter dengang landets højeste bygning. Allerede i 1954 blev førstepladsen dog overtaget af boligblokkene på Bellahøj, og i øjeblikket er Herlev Sygehus landets højeste hus. Men i de tidlige 1950ere var det altså Panoptikon-bygningen, som er opkaldt efter en biograf, som lå på grunden og nedbrændte få år tidligere.

»Jeg glæder mig meget til at arbejde på en så markant og kendt bygning. Det er specielt at være med til at renovere en bygning, som så mange kender - den ligger midt inde i byen som nabo til Hovedbanegården og Vesterbrogade, hvor mange vil lægge mærke til, at vi er i gang,« udtaler projektleder Jonas Toft fra Adserballe & Knudsen, som sidste år omsatte for 350 millioner kroner.

Arbejdernes Landsbank åbnede kort efter Første Verdenskrig og har i dag en balance på cirka 40 milliarder kroner og knap 1.100 ansatte.

Læs om flere højhuse og højhusprojekter i hovedstaden: