Danmarks Eksportkredit øger milliardstøtte til selskaber

Danmarks Eksportkredit, EKF, vil udstede milliardlån til danske eksportvirksomheder, der er på udkig efter nye ordrer på nye markeder. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Danmarks Eksportkredit, EKF, vil udstede milliardlån til danske eksportvirksomheder, der er på udkig efter nye ordrer på nye markeder. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EKF har tjent milliarder på at hjælpe selskaber med finansiering til nye eksporteventyr, når bankerne har sagt nej.

»Vi har en ambition om i 2020 at udstede lån, garantier og kautioner for godt 20 mia. kr. Det er noget i retning af 50 pct. mere, end vi gør i dag,« siger EKF's formand, Christian Frigast, til Jyllands-Posten Erhverv.

EKF har især haft fokus på vækst inden for vindenergi, hvor danske virksomheder har potentialet til at blive de førende i verden.

Blandt andet har EKF spillet en stor rolle for vindenergiproducenten Vestas i forhold til at udbrede vindteknologi globalt.

»I takt med at vindenergi bliver subsidiefri, og antallet af projekter i ikke-OECD-lande stiger, vil EKF's kompetencer og evne til at finansiere grøn energi kun blive vigtigere, og deres ambition om at øge deres lånekapacitet er derfor yderst positivt for Vestas og eksporten af grøn energiteknologi,« siger Vestas kommunikations- og marketingdirektør, Morten Dyrholm, til avisen.

EKF har i perioden 2012-2016 haft et totalt engagement på 75. mia kr. og hentet et overskud på 2 mia. kr.