Danmarks bedste golfbane har huller i økonomien

Lübker Golf Resort blev i 2008 kåret til verdens bedste nye af sin slags, men snart ti år efter er økonomien nu så kritisk, at det ikke er holdbart på den lange bane.

Lübker Golf Resort er i dyb krise. Milliardprojektet er blevet kåret til verdens bedste af sin slags, men har næsten kun givet underskud siden sin start. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Djursland ligger en golfbane. Den er kåret til verdens bedste af sin slags, og til landets bedste af flere omgange. Men grundet dårlig økonomi kan det 13. hul snart være nået for Lübker Golf Resort. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Resortet har aldrig før 2016 kunnet generere et overskud og selv i 2016 skyldtes det en tilbageførsel af en tidligere intern nedskrivning. I 2015 lød resultatet minus 22,5 mio. kr. efter skat.

Skaberen af projektet er Poul Anker Lübker, som gik i gang med at realisere det i 2004. Over en milliard kr. blev postet i tilblivelsen af resortet, men i 2011 efter flere år med underskud blev anlægget solgt.

Erhvervsmanden Carl Aage Nielsen overtog det fulde ejerskab i 2014 og er fortsat ejer. Planen var at anlægget skulle reddes af grundejerne, men aftalen mellem parterne faldt for nyligt til jorden.

»Med hensyn til golfanlægget vil driften af disse faciliteter, bygninger og maskiner balancere, såfremt golfklubben opfylder den indgåede lejeaftale. Måtte golfklubben ikke vise sig i stand hertil fremadrettet, vil resortet være nødsaget til at benytte eller udleje disse anlæg, arealer, bygninger og faciliteter til andre formål for at opnå økonomisk balance,« skriver Carl Aage Nielsen til Jyllands-Posten.

I øjeblikket er anlægget lejet ud til Lübker Golf Club, men også den har ondt i økonomien og har ikke været i stand til at betale den fulde leje. I år har Lubker Golf Club fået mellem 60 og 75 pct. rabat på lejen, men der er ikke udsigt til at resortet kan betale den fulde pris. Det fortæller Thomas Kylling, der er besktyrelsesformand i Lübker Golf Club.