Danmarks ældste bank kan blive til Sydbank inden nytår

Ifølge Sydbanks plan gennemføres købet af Diba Bank den 30. december. Hvorvidt aktionærerne takker ja, vil stå klart den 20. december.

Sydbank har givet et stort bud på Diba Bank. Her filialen i Køge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks ældste bank kan meget vel være fortid til nytår.

Sydbank har afgivet et købstilbud på banken, og hvis det går som planlagt gennemføres købet af Diba Bank den 30. december. Det fremgår af tilbudsdokumentet til de cirka 20.000 aktionærer, som er blevet offentliggjort torsdag.

Her bekræftes også, at sammenlægningen af de to institutter vil koste 40 arbejdspladser.

Sydbank tilbyder Diba-ejerne 145 kroner per aktie, hvilket tidligere er blevet karakteriseret som et rigtig godt tilbud. Det betyder, at Sydbank-direktør Karen Frøsig skal have 478,5 millioner kroner op af lommen for Næstved-banken.

Aktionærerne får en lille måned til at beslutte sig. Købstilbuddet er gyldigt fra i dag, torsdag og frem til den 19. december. Dagen efter vil resultatet blive offentliggjort, og 10 dage senere vil betalingen falde, og Diba vil blive til Sydbank.

»Tidspunktet afhænger af en række forhold, herunder tidspunktet for den forventede modtagelse af godkendelserne fra konkurrencemyndighederne og fra Finanstilsynet,« skriver Sydbank.

Sydbank planlægger at bruge Diba Banks hovedsæde i Næstved som sit sjællandske hovedkontor. Her samles områdeledelsen samt private banking- og erhvervsaktiviteterne.

Ledelsen i det nye område-kontor vil blive en blanding af folk fra det tidligere Diba og fra Sydbank, og netop denne integration beskrives som »afgørende for en succesfuld sammenlægning.«

Ud over Næstved er der sammenfald mellem Diba og Sydbanks filialer i Køge og Ringsted.Alle tre steder vil Sydbank sammenlægge filialerne i Diba Banks lokaler.

I Holbæk, Stevns, Rønne og Nexø omdannes de nuværende Diba-afdelinger til Sydbank-filialer og bruges som »en platform til yderligere vækst i området,« skriver Sydbank i tilbudsdokumentet.

Hovedsædefunktionerne samles i Sydbanks eksisterende hovedsæde i Aabenraa. Overskydende areal i Slagelse og Næstved vil blive udlejet, skriver Sydbank i tilbudsdokumentet.

Her bekræfter banken desuden, at sammenlægningen vil koste 40 arbejdspladser, men håber at kunne undgå fyringer.

»Det vurderes, med forbehold for udviklingen i den almindelige bankdrift, at det samlede personaleantal vil nednormeres med 40 heltidsansatte i løbet af de første to år efter sammenlægningen. Dette vil i videst muligt omfang ske ved naturlig afgang mellem såvel Tilbudsgivers som DiBa Banks medarbejdere,« skriver Sydbank.