Danmarks 100 rigeste: Trods markante tab under coronakrisen er Bestseller-milliardær stadig blandt landets absolut rigeste

Nr. 3 på listen over Danmarks 100 rigeste i 2020: Familien Holch Povlsen, som ejer Bestseller-koncernen, har en formue på 44,9 milliarder kroner.

Anders Holch Povlsen, Heartland (Bestseller). Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto: Hans Christian Jacobsen

I modsætning til de første to på listen er Bestseller i voldsom grad ramt af coronapandemien. Efter nedlukningen i marts var udmeldingen fra ejeren Anders Holch Povlsen, at der manglede 100 mio. kr. om dagen.

Tab i den målestok er nok til at ryste virksomheden, og meldingen var da også, at ejeren skød private penge ind i koncernen for at stabilisere den. Offentligheden fik et mere konkret fingerpeg om, hvor galt det stod til, da der blev offentliggjort hovedtal for regnskabsåret, som sluttede her i sommer. Og allerede på det tidspunkt begyndte det at se bedre ud, så helåret ikke endte med det frygtede underskud.

Resultatet er, at dette års værdisætning sker med betydelig usikkerhed. Men det synes dog sikkert, at der er tale om et betydeligt formuefald. Mens selve tøjkoncernen måske er halveret i værdi, har der omvendt været en betydelig gevinst på en stor aktiepost i Zalando.

Her har Holch Povlsen det seneste år hentet en kursstigning på næsten ni mia. kr., og det er forklaringen på, at det samlede formuefald trods alt ikke er større.

På den private front fik ægteparret Anders og Anne Holch Povlsen tvillinger her i foråret. Det skete godt et år efter, at familien mistede tre af deres fire børn i et terrorangreb i Sri Lanka.

Her er de 100 rigeste i Danmark 2020