Danmarks 100 rigeste: Stadils formue tager kæmpe højdespring

Nr. 20 på listen over Danmarks 100 rigeste i 2020: Familien Stadil rykker op ad listen med Thornico Holding og en formue på 6,6 milliarder kroner.

Christian Stadil, Thornico. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ganske markant fremgang i indtjeningen betyder, at familien Stadils beregnede formue i år tager et betydeligt hop til 6,6 mia. kr.

Det er beregnet på baggrund af den indtjening, der er i koncernen, sammenholdt med multipler for denne type virksomhed. For Thornico er der den særlige situation, at et af de selskaber, der indgår i koncernen, samtidig er børsnoteret. Det drejer sig om Brdr. Hartmann, som Thornico ejer 68,6 procent af, og derfor kommer der via børsværdien et kraftigt vink om, hvordan denne del af koncernen kan værdiansættes. Der har i offentligheden været eksempler på endnu højere vurderinger, hvor tal på op til ti mia. kr. har været nævnt.

Thornico er et konglomerat. Udover Brdr. Hartmann omfatter koncernen Hummel, rederivirksomhed samt fødevareaktiviteter og ejendomme.

Det er Christian Stadil, der er eneejer af koncernen, men hans far Thor Stadil er stadig aktiv i dele af koncernen. Han har dog tidligere i år givet udtryk for, at han i løbet af få år vil trække sig ud, mens han stadig er frisk. Han er nu 75 år.

Sønnen Christian Stadil er 48 år og har også på privatfronten nok at se til med fire børn i alderen et til syv år.

Her er de 100 rigeste i Danmark 2020