Danmarks 100 rigeste: Betonkvalitet sender familievirksomhed i modvind

Nr. 83 på listen over Danmarks 100 rigeste i 2020: Finn Peter Bach er grundlægger af F.B. Holding II Viborg ApS. Familien Bach har en formue på 1,8 mia. kr..

Finn Bach, F.B. Holding II Viborg ApS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De økonomiske resultater de senere år har været flotte. Rekord i 2017, som blev slået markant i 2018. I 2019 faldt omsætningen så lidt tilbage, men den primære drift var faktisk endnu bedre end rekordåret 2018. Målt på bundlinjen var der dog et lavere resultat. Men her i 2020 har koncernen i høj grad trukket overskrifter, fordi det tyder på, at der er problemer med kvaliteten af noget beton, der er brugt til fundamentet til et højhus, der i øjeblikket er under opførelse i København. Der hersker nogen uklarhed om, hvem der er skyldig i hvilke fejl, men konklusionen om, at der ikke er anvendt den korrekte beton, står forholdsvis klar. Hvad det så kommer til at få af effekter er i øjeblikket uvist.

Koncernen har en portefølje af ejendomme til udlejning, men gør sig også i bygning af nye ejendomme. Herudover har koncernen investeringer inden for biler, råstoffer og byggematerialer. Koncernen har 38 procent af sine ejendomsinvesteringer i Viborg, men også København fylder med en andel på 26 procent pænt i balancen.

Bach Gruppen er grundlagt i 1965 af Finn Peter Bach. Han var da kun 19 år gammel. Han er fortsat formand for bestyrelsen i koncernen.

Her er de 100 rigeste i Danmark 2020