Danmark skal sælges på mad, sport, mode og film

Fonden til Markedsføring af Danmark støtter med penge til projekter, der skal markedsføre Danmark. Denne gang satser man på projekter inden for gastronomi, sport, mode og film.

"De nye projekter skal bidrage til at skabe et klart og positivt billede af Danmark i udlandet," siger Erhvervs- og Økonomiminister Brian Mikkelsen (K) i forbindelse med uddeling af fondsmidlerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en ny samlet sum på godt 33 millioner kroner satser Fonden til Markedsføring af Danmark på at brande Danmark via en række markante projekter inden for gastronomi, sport, mode og film. Det oplyser Økonomi- og Erhvervsministeriet i en meddelelse.

Med en enkeltbevilling på 12 millioner kroner støtter fonden eksempelvis et nyt offentligt-privat-partnerskab inden for gastronomi.
Konsortiet skal udbrede kendskabet til dansk og nordisk gastronomi og videreudvikle Danmarks brand som leverandør af kvalitetsfødevarer.

Herudover støtter Fonden også projekter inden for sportens verden.
Der er afsat midler til afholdelsen af VM i Landevejscykling i 2011 i Danmark samt den internationale markedsføring af UEFA U21-EM i fodbold, som også afholdes i Danmark næste år.

Endelig modtager også Copenhagen Fashion Week og filmfestivalen CPH:DOX støtte fra Fonden.

Og kendskabet til Danmark er centralt for at sikre dansk eksport og for arbejdet med at tiltrække investeringer, arbejdskraft og turister til landet, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen i en kommentar:

- De nye projekter skal bidrage til at skabe et klart og positivt billede af Danmark i udlandet. Det nye konsortium for gastronomi skal udbrede kendskabet til dansk gastronomi og det nye nordiske køkken, der går sin sejrsgang over hele verden i disse år. Også de markante sportsbegivenheder, en kreativ modeuge og en kvalitetsorienteret filmfestival skal være med til at styrke vores omdømme i udlandet.