Danmark skal have bedre turistimage

Et stærkt image vil trække flere udenlandske turister til Danmark, mener ekspert. De seneste ti år er antallet af udenlandske turister i Danmark faldet.

Læs mere
Fold sammen
Lempelse af visumreglerne og mere ensrettethed i dansk turisme, var to af buddene fra danske politikere, da de på en turismekonference torsdag blev spurgt om, hvad de mener skal ske for at flere udenlandske turister kommer til Danmark.

Det seneste årti er antallet af udenlandske overnatninger i Danmark faldet. Fra 1998 til 2006 var faldet således med 12 procent, og den tendens er fortsat. I 2008 var der 1,1 million færre overnatninger i Danmark, svarende til fem procent i forhold til året før.

Socialdemokraternes erhvervsordfører Orla Hav mener, at Danmark har et dårligt omdømme i udlandet, og det får turisterne til at fravælge ferie i Danmark. Han vil have lempet visumreglerne.

- Danmark har et dårligt omdømme, der gør, at vi ikke opfattes som gæstfrie, siger han og peger blandt andet på de danske visumregler, der gør, at turister fra eksempelvis Kina kan have svært ved at komme ind i Danmark.

Professor Henrik Halkier, der arbejder med regional udvikling og turisme ved Aalborg Universitet, mener ikke, at Danmark nødvendigvis har et dårligt omdømme, men snarere at Danmark ikke har et omdømme overhovedet.

- Vi skal satste på at markedsføre nogle konkrete oplevelser. Så udlændinge tænker på noget specielt, når de hører om Danmark, og overvejer en ferie her, siger han.

/ritzau/