Danmark set oppefra

Knivskarpe billeder af Danmark set fra luften er på vej på Google Earth.

COWI, der er blandt de førende europæiske leverandører af kort og geodata har netop indgået en aftale med Google om at levere digitale luftfoto til søgemaskinen Google Earth.

Cowi vil i fremtiden levere billeder af Danmark med en opløsning på 25 centimeter. Det betyder skarpere og mere detaljerede billeder af bygninger og gader end dem, man i øjeblikket kan se på Google Earth af Danmark. For de større byer bliver fotoene endnu skarpere, her vil opløseligheden blive ned til 10 centimeter. Hidtil har Google overvejende opereret med en opløselighed på 40 centimeter.

Aftalen giver Google et kvalitetsmæssigt løft, mens COWI får et større udstillingsvindue for digitale luftfoto.

"Google Earth når ud til mange brugere over hele verden, hvilket giver os en god mulighed for at eksponere vores internationale kortforretning. Behovet for højtopløselige billeder af god kvalitet er stigende og lige netop den spidskompetence, COWI har," siger divisionsdirektør Rasmus Ødum.

COWIs kortdivision beskæftiger knap 500 medarbejdere – heraf arbejder 300 i koncernens indiske datterselskab. Forretningen har udviklet sig betydeligt de seneste år, hvor COWI bl.a. har investeret i flere fly, digitale storformat-kameraer og laserscannere. COWI har overtaget opgaven efter Scankort.