Danmark indtager 6. pladsen i forhold til at fremme global innovation

Vores lille land klarer sig godt ude i den store verden. I dag kan Danmark bryste sig af en 6. plads, når det kommer til landenes nettobidrag til fremme af global innovation.

Verdens mest avancerede robot Asimo blev præsenteret i Danmark for første gang torsdag 9. april 2015. Margethe Vesteager modtog et glas vand af robotten Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis der er nogle ude i verden, der ikke allerede kender til Danmark, kom de muligvis til det i dag. I Washington blev Danmark netop kåret til at være 6. bedst, når det kommer til, hvordan vores politikere understøtter verdensomspændende innovation.

Det viser en ny analyse, som den globale teknologiske, politiske tænketank Information Technology and Innovation Foundation (ITIF) står bag.

»Robust innovation er afgørende for økonomisk vækst og fremgang,« siger medforfatteren af analysen Stephen Ezell, visepræsident for global innovation i ITIF.

Mens tidligere forskning har rangeret landene efter innovationskapacitet eller resultater, adskiller den nye rapport sig. Her vurderes konsekvenserne af landenes politikker på et bredere innovationssystem. Forfatterne bag analysen undersøgte 14 faktorer, der ikke kun støtter innovation på hjemmemarkedet, men også har positive afsmittende virkninger på globalt plan, såsom støttende skattesystemer.

De nordiske lande er ret flot placeret med Finland på en førsteplads, Sverige på en andenplads og Norge som nummer 13.