Danmark fortsat verdensmester i økologi

Danmark fortsætter med at være verdens økologi-nation nummer ét. Det økologiske salg udgør 7,6 pct. af det samlede fødevaresalg. Schweiz og Østrig ligger på anden- og tredjepladsen.

Mens forbruget af økologiske fødevarer verden over stiger støt, er det fortsat Danmark, der er førende på økologi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Hver gang der herhjemme bliver købt fødevarer for 100 kr, er der for 7,5 kr. økologiske varer.

Mens forbruget af økologiske fødevarer verden over stiger støt, er det fortsat Danmark, der er førende på økologi.

Det viser en international rapport, som i dag bliver offentliggjort på verdens største øko-messe i Nürnberg i Tyskland.

I 2014 blev der på globalt plan solgt økologiske varer til en værdi af 80 milliarder dollars eller 533 milliarder kr.

Det fortæller rapporten fra det schweiziske forskningscenter FiBL og den internationale økologiske organisation, IFOAM. Dermed er den globale økologi-omsætning steget 11 pct. på bare ét år.

Danmark er stadig er verdens økologi-nation nummer ét. Det økologiske salg udgør 7,6 pct. af det samlede fødevaresalg. På anden- og tredjepladsen ligger Schweiz og Østrig med en økologisk markedsandel på 7,1, og 6,5 pct.

»Alle danskerne kender det statskontrollerede røde Ø-mærke. Mærket har bidt sig fast hos danskerne som en garanti for flere ting på samme tid, Det er rene fødevarer uden rester af sprøjtegift, en miljøvenlig produktion, der skåner vores fælles drikkevand og natur mod kemi samt en høj dyrevelfærd, hvor dyrene har god plads og kommer ud under åben himmel,« siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Danmarks økologiske eksport er syvdoblet på 10 år. Danske virksomheder solgte økovarer på udenlandske markeder for 1,7 milliarder kr. i 2014.

Det er en stigning på 12 pct. i forhold til året før. I Økologisk Landsforening venter Helene Birk, markedschef for eksport, at øko-eksporten når mindst tre milliarder i 2020.