Danmark forgangsland for mobile løsninger

Mobilitet. Det danske erhvervsliv benytter i højere grad mobile løsninger sammenlignet med andre nordiske lande. Det vurderer to førende leverandører af sådanne.

Danmark er førende, når det gælder brugen af PDA'er og andre mobile produkter, der kan integreres med virksomhedens it-systemer.

De to leverandører af mobilitetsløsninger HandStep og Sybase spår, at 75 procent af ansatte i dansk erhvervsliv vil være mobile i større eller mindre grad i 2008. Ifølge de to virksomheder fremstår Danmark dermed som et mønster-brugerland, som resten af Europa kan lære af.

Sybase, som er en global spiller inden for blandt andet mobilitetssoftware, sælger sammen med HandStep flest mobile licenser i Danmark på nordisk plan. Det får nu Sybase til at kopiere succesen i Danmark for at øge mobiliteten på europæisk plan.

- Danmark er langt fremme med adoption af mobile løsninger, og det er et af de markeder, hvor vi sælger absolut flest mobile licenser. Vi vil derfor bruge Danmark som foregangsland og kopiere succesen i resten af Europa, siger Steve Shine, der er europæisk chef i Sybase.

Mobilitet for alleIfølge HandStep, der har specialiseret sig i udvikling og implementering af mobile løsninger til særligt det danske erhvervsliv, er det ikke overraskende, at det danske marked er i front for udrulningen af mobile løsninger. For Danmark adskiller sig fra andre markeder ved at løsningerne bliver brugt i alle samfundslag.

- Forskellen i dag er, at hvor man tidligere primært leverede mobile løsninger til forretningsledere, der krævede avancerede funktioner, er det nu alle typer medarbejdere – både i marken og på kontoret – som har stor glæde af mobile løsninger, siger Christian Poulsen, administrerende direktør for HandStep.

Han henviser til de danske kommuner, der er gået forrest med mobile løsninger. Her har særligt omsorgssektoren med hjemmeplejen i front taget de mobile løsninger til sig i stor grad. Det er sket som led i regeringens initiativer for at mobilisere og effektivisere omsorgssektoren.

- mja