Danmark får sin første sikre rasteplads

Sikkerheden for lastbilchauffører og lastbilgods er et stigende problem i hele Europa. Nu skal vagter passe på de sovende chauffører.

Nu skal sikkerheden på rastepladserne forbedres. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann / Scanpix
Overfald på lastbilchauffører bliver stadig hyppigere og voldsommere – hver sjette chauffør i EU har været udsat for overfald, og der bliver i EU årligt stjålet gods og vogne for omkring 50 milliarder kroner. Røverne efterlader chaufførerne med psykiske mén og påfører vognmændene – og dermed forsikringsselskaberne - store økonomiske udgifter.

Det skal være slut nu.

Med rådgivervirksomheden Grontmij Carl Bro, transportcenteret Cargo Syd og Erhvervsråd Lolland – Falster som initiativtagere, opføres nu Skandinaviens første sikre rasteplads, en SAFE PARK, hvor chauffører med behov for kortere eller længere pauser kan restituere sig uden fare for at blive overfaldet og frarøvet deres gods.

Cargo Syd er et trafikcenter i Nørre Alslev på Falster, og det udbygges nu med en sikker rasteplads, der overholder de nyligt fastsatte EU-sikkerhedsstandarder på området.

SAFE PARK, der vil stå færdig i 2010, får finansiel støtte fra Forebyggelsesfonden, der lægger vægt på, at den sikre rasteplads opbygges, så rammerne ikke kun øger chaufførernes tryghed, men også deres sundhed.

- Med SAFE PARK får chaufførerne mulighed for at hvile og sove under de bedst mulige betingelser, inden de kører videre ud i Europa. Samtidig indretter vi pladsen med attraktive faciliteter i form af blandt andet motion, sundhed, kost og råd om ergonomi, så chaufførerne får lejlighed til at styrke deres helbred og modvirke den nedslidning, som de uvægerligt udsættes for, forklarer seniorkonsulent hos Grontmij Carl Bro, Per J. Rasmussen.

- mja