Danmark får ny elektronikkæde

Europas næststørste elektronikkæde, Euronics, gør sit indtog på det danske elmarked, og flere tidligere Expert-købmænd tilslutter sig.

Den europæiske elektronikkæde Euronics kommer til Danmark, og flere Expert-købmænd skifter over. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver sat ny strøm til elektronikkrigen, når den europæiske elektronikgigant Euronics rykker ind på det danske marked med 20 til 25 butikker i løbet af 2015.

Kæden, der allerede har åbnet en butik i Ikast, har i forvejen 11.000 butikker i 31 lande og en årlig omsætning på 131 milliarder kroner.

I løbet af 2015 er der varslet en relancering af Expert-kæden med åbning af varehuse, der skal gå i direkte konkurrence med Elgiganten, der er førende på markedet herhjemme. Det rammer flere selvstændige Expert-købmænd, der er utilfredse med relanceringen, og kan lokkes med til at skifte Expert-skiltet ud med et fra Euronics.

Det skriver Børsen.

»Der er en åbning i markedet, som giver os nogle muligheder. Det er et godt tidspunkt nu,« siger Thomas Holm Hedehus, der er administrerende direktør i El-Salg, som i otte år har været medlem af Euronics' indkøbsfællesskab.

Han fortæller, at en del Expert-butikker vil blive til Euronics, men at kæden også får butikker andre steder fra og laver en onlinebutik.

Euronics vil ikke satse på butikker i store butiksområder uden for byerne, som vi kender dem fra Elgiganten, men vil i stedet ligge lokalt rundt om i landet og vinde på service og nærhed. I alt håber Thomas Holm Hedehus, at kæden kan køre 40 til 50 butikker med selvstændigt ejerskab rundt om i Danmark.