Danmark er verdens bedste til at bruge IT

Den økonomiske krise og det negative erhvervsklima er gået udover mange landes evne til bruge de nyeste IT-teknologier. Men Danmark går ram forbi og ligger nu i top på en e-readiness-liste fra Economist.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen
Danmark har genvundet sin position som det land, der er bedst til at udnytte it til økonomisk og social udvikling.

Det viser den seneste udgave at Economist Intelligence Units (EIU) liste over de mest it-parate lande i verden. Det skriver IT Europe.

På listens næste pladser finder man lande som Sverige, Holland og Norge, mens sidste års nummer et, USA., er degraderet til en femteplads

Ifølge lederen af EIUs Global Technology Research, Denis McCauley, er forklaringen på den danske topplacering, at den økonomiske krise er gået hårdt ud over evnen til at adaptere ny teknologi i en række lande.

»Ser man på forsknings- og innovationsmiljøerne og regeringernes politik på området, er det ofte lande som Danmark, Sverige, Finland og andre nordeuropæiske lande, der ligger i front, når det gælder implementering af nye teknologier,« siger Denis McCauley, som peger på samspillet mellem uddannelse, forskning og opbakning fra det offentlige, som den væsentligste forklaring.

Derimod er it-udviklingen i lande som Storbritannien og USA i langt højere grad afhængig af udviklingen i erhvervslivet, mener Denis McCauley. Han peger samtidig på, at mange lande forsømmer at tænke teknologiudvikling ind i de mange krisepakker, som er blevet vedtaget det seneste halve år.