Danmark er digital darling

Mens hver tredje EU-borger endnu aldrig har været på nettet, scorer Danmark toppoint i en ny rapport om digitaliserigen af Europa. Rapporten understreger, at e-økonomien kan være vejen ud af den økonomiske krise.

Foto: Dominique Faget.
Læs mere
Fold sammen
Danmark ligger fortsat helt usædvanlig lunt i svinget hvad digitalisering og kommunikation angår. Det fremgår af en ny rapport, som EU-Kommissionen netop har udgivet. Rapporten viser, at det kun er 56 procent af befolkningen i Europa, der regelmæssigt bruger internettet - men også, Europa nu har svimlende 119 mobilabonnementer per 100 indbygger.

Det forhold forklares dog delvist af den såkaldte maskine-til-maskine-kommunikation, hvor fx kreditkorterminaler og tyverialarmer er udstyret med SIM-kort.

Selv om rapporten viser, at hver tredje EU-borger aldrig har været på nettet, betoner kommissionen samtidig den meget positive effekt, det vil have, når de nuværende generationer af børn og unge rammer arbejdsmarkedet.

Udover bredbåndspenetrationen, hvor Danmark længe har været helt i toppen, viser tallene - som er fra 2008 - også, at seks procent af danske husholdninger bredbånd nu opretter forbindelsen via mobilnettene - såkaldt mobilt bredbånd. Det giver Danmark en trejdeplads i den mobile bredbåndsudvikling.

Samtidig er Danmark det mest e-handlende land i Europa overhovedet, ligesom at vi er det land, der suverænt har den største udbredelse af e-fakturaer.