Danmark er bedst til bredbånd

Danmark er det land blandt fire nordiske lande, der har den højeste bredbåndsdækning, og udbredelsen af bredbånd er den største i hele OECD-området.

Det fremgår af en rapport, som IT- og Telestyrelsen offentliggør i dag. Rapporten, der er resultatet af et samarbejde mellem fire nordiske telestyrelser, belyser bredbåndsmarkederne i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Rapporten viser, at mindst 98 procent af danskerne har mulighed for adgang til bredbåndsinternet, hvilket er den højeste dækning blandt de sammenlignede nordiske lande. Danmark har ligeledes den højeste udbredelse af bredbånd, ikke alene blandt de fire nordiske lande men i hele OECD-området. Også når det kommer til væksten i antallet af bredbåndsforbindelser, ligger Danmark på en førsteplads i undersøgelsen.

- Det er glædeligt, at vi er verdens bedste, når det gælder antallet af bredbåndsforbindelser og med helt fremme, når det gælder muligheden for at få bredbånd. Men vi mangler stadig at nå de sidste to procent. Det arbejder vi på - og regeringens målsætning er helt klar: Alle danskere skal have adgang til bredbånd, siger videnskabsminister Helge Sander.

Af rapporten fremgår det også, at Danmark har de højeste priser på bredbånd, og at Danmark ligger lavt, hvad angår båndbredder. I rapporten nævnes dog samtidig, at der i Danmark er sket markante prisfald i løbet af 2006, specielt hvad angår bredbåndsforbindelser med båndbredder over 2 Mbit/s.

- Det er positivt, at udviklingen går i den rigtige retning. Danskerne får løbende mulighed for billigere og hurtigere bredbånd. Men vi er ikke i mål endnu, siger videnskabsminister Helge Sander.

Den seneste tids udvikling bekræftes af IT- og Telestyrelsens nyeste prispjece fra november 2006, der viser, at prisen på det billigste ADSL-abonnement med en hastighed på 512 kbit/s i november 2006 var faldet 26 procent i forhold til samme tidspunkt året før. I samme periode faldt prisen på det billigste ADSL-abonnement med en hastighed på 2 Mbit/s med 13 procent.