Danmark elsker stadig telefaxen

Det offentlige Danmark og erhvervslivet er stadig flittige brugere af fax-teknologien.

Her ses telefax-afdelingen i det militære tjenestested Jonstruplejren. Selv om afdelingen ikke længere findes, så har fax-maskinen overlevet, og den bliver fortsat benyttet ivrigt i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Ladegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af at Danmark er godt med på beatet, når det gælder digitalisering af samfundet holder vi alligevel troligt fast i kontormiljøets grand old man - telefaxen. Det skriver Version2.

Telefaxen bliver den dag i dag fortsat brugt af så mange, at Danmark lander på en femteplads på verdensplan, når det gælder antallet af fax-brugere pr. tusind indbyggere. Det skriver teknologileverandøren Brother i en pressemeddelelse, der henviser til en opgørelse fra send-din-fax-gennem-os-leverandøren fax87.com.

Det er især erhvervslivet, organisationer og det offentlige, der skal have æren for Danmarks høje placering på listen. Årsagen skal findes i, at det i flere tilfælde ikke er muligt at anvende de nyeste digitale teknologier, når der skal kommunikeres med visse hjørner af verden, hvor infrastrukturen ikke er gearet til det.

Derfor kan det altså være nødvendigt at sende informationer såsom ordrepapirer med en teknologi, der ikke kræver så meget af den lokale båndbrede og teknologiske standard.



Selv om fax-salget er let faldende forventer Brother Nordics marketingschef Henning Elkjær, at telefaxen har mange år igen.

»Mange har spået faxens død gennem de seneste 10 til 15 år og helt op til nu. Det ser dog ikke ud til at ske lige med det samme. Det kan vi se på vores salg af telefax og på nye analyser, som spår telefax et liv adskillige år frem i tiden«, udtaler han i pressemeddelelsen.

Deltag i debatten på Version 2