Danmark bliver verdens testlaboratorium

Teknologien har ikke ladet sig slå ud af finanskrise og faldende salg. Der er fortsat fuld fart på nyudviklingen, og der fortsætter med at være masser af muligheder, som vi alle skal tage stilling til før eller siden. Berlingske Business har bedt fem eksperter med fingeren på pulsen om at kikke i deres krystalkugler for at se, hvad vi skal vænne os til at høre og tale om i 2010.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Morten Bangsgaard, administrerende direktør for brancheforeningen IT-Branchen, hvis over 500 medlemmer blandt danske IT-virksomheder står for 90 procent – eller 20 milliarder kroner – af den årlige IT-omsætning i Danmark, forudser:

  • Det grønne eventyr: De seneste år har vi været dybt optaget af at få GPS i bilen, så man kommer hurtigere og bedre frem. Det sikrer, at man kører kortere og mere præcist og hjælper dermed på klimaet. I 2010 vil vi få digitalt måleudstyr i vore hjem. Et af største steder, hvor der udledes CO2, er nemlig private hjem og bygninger - hele 40 procent af verdens CO2-udledning stammer herfra, hvilket nok vil overraske mange. Med et ordentligt måleudstyr vil vi gå op i, om vi har brugt mere eler mindre. En lille investering i den enkelte familie vil således nedbringe CO2-udledningen.
  • Danmark bliver et nyt testlaboratorium: Især indiske og kinesiske virksomheder etablerer sig i Danmark. Kombinationen af den kritiske, danske forbruger og Danmark som højtudviklet IT-land gør det enormt spændende for de virksomheder, som virkelig vil ind på det globale markwed, at bruge Danmark som testlaboratorium for produkter og tekniske løsninger.
  • Fra hot IT-nørd til cool business-unge: Flere unge vil tage en IT-relateret uddannelse. De egentlige IT-uddannelser vil få et højere ansøgertal i 2010, men jeg tror også, at IT bliver tænkt ind i andre uddannelser. Det er så grundlæggende og skal derfor tænkes ind i alt. Københavns Universitet har således en uddannelse i spansk og IT!
  • Danmark som grøn vindernation: Jeg forudser, at Danmark vil være det første og bedste land til at udnytte de teknologiske løsninger til at nå klimamålene både i den private og offentlige sektor.