Danmark bevarer føring på bredbånd

Danmark topper igen i ny OECD-undersøgelse, selv om også langsomme Internet-forbindelser tælles med.

37 af 100 danskere har bredbåndsfoorbindelse til Internet. Det bringer os til tops blandt de 30 OECD-lande. Her tæller dog forbindelser helt ned til 256 kilobit i sekundet med som bredbånd. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark bevarer sin førerposition på bredbånd i verden.

Det fremgår af nye tal fra OECD (Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling), som har gjort status ved årsskiftet.

For hver 100 indbyggere i Danmark har de 37,2 en Internet-forbindelse, der er hurtigere end 256 kilobit i sekundet og derfor kaldes for bredbånd. Dermed slår vi Holland, Island, Norge og Schweiz, som ligger på de næste pladser. Det er samme placering som for seks måneder siden.

Ved udgangen af 2007 havde 35,8 af 100 danskere en bredbåndsforbindelse. I alt var der 267 millioner bredbåndsabonnementer blandt OECD-landene ved årsskiftet - en vækst på 13 procent i løbet af 2008.

Størst var væksten i Slovakiet, Grækenland, New Zealand og Norge.

Det største bredbåndsmarked er dog USA med 80 millioner abonnenter, hvilket svarer til 30 procent af alle bredbåndsforbindelser i OECD-landene.

Få har stadig fiber

Flertallet får stadig deres netforbindelse via telefonnettene. 10 procent af alle bredbåndsforbindelser i OECD leveres gennem fibernet, som navnlig de danske elselskaber har slået på tromme for de senere år, fordi de derigennem kan levere både Internet, telefoni og TV i direkte konkurrence med teleselskaberne.

Fibernet, hvis hastigheder er mange gange hurtigere end det almindelige telefonnet, er mest udbredt i Asien. I Japan har 48 procent fiberforbindelser til Internet, i Sydkorea er det 43 procent. På tredjepladsen kommer Sverige med 20 procent, på fjerdepladsen Slovakiet med 19 procent, og Danmark ligger på femtepladsen med 10 procent - lige under gennemsnittet for de 30 OECD-landene. Omkring halvdelen af OECD-landene indrapporterer dog ikke særskilt fiberforbindelser.

Læs mere:
OECDs bredbåndsportal (på engelsk) med den nye opgørelse