Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det fremgår af nye tal fra OECD (Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling), som har gjort status ved årsskiftet.
For hver 100 indbyggere i Danmark har de 37,2 en Internet-forbindelse, der er hurtigere end 256 kilobit i sekundet og derfor kaldes for bredbånd. Dermed slår vi Holland, Island, Norge og Schweiz, som ligger på de næste pladser. Det er samme placering som for seks måneder siden.
Ved udgangen af 2007 havde 35,8 af 100 danskere en bredbåndsforbindelse. I alt var der 267 millioner bredbåndsabonnementer blandt OECD-landene ved årsskiftet - en vækst på 13 procent i løbet af 2008.
Størst var væksten i Slovakiet, Grækenland, New Zealand og Norge.
Det største bredbåndsmarked er dog USA med 80 millioner abonnenter, hvilket svarer til 30 procent af alle bredbåndsforbindelser i OECD-landene.
Få har stadig fiber
Flertallet får stadig deres netforbindelse via telefonnettene. 10 procent af alle bredbåndsforbindelser i OECD leveres gennem fibernet, som navnlig de danske elselskaber har slået på tromme for de senere år, fordi de derigennem kan levere både Internet, telefoni og TV i direkte konkurrence med teleselskaberne.
Fibernet, hvis hastigheder er mange gange hurtigere end det almindelige telefonnet, er mest udbredt i Asien. I Japan har 48 procent fiberforbindelser til Internet, i Sydkorea er det 43 procent. På tredjepladsen kommer Sverige med 20 procent, på fjerdepladsen Slovakiet med 19 procent, og Danmark ligger på femtepladsen med 10 procent - lige under gennemsnittet for de 30 OECD-landene. Omkring halvdelen af OECD-landene indrapporterer dog ikke særskilt fiberforbindelser.
Læs mere:
OECDs bredbåndsportal (på engelsk) med den nye opgørelse