Danland-ejer leverer fremgang trods udgifter til kronekrig

Selskabet Land & Leisure, der blandt andet udlejer ferieboliger gennem Danland, kunne glæde sig over fremgang i omsætningen og indtjeningen i det forløbne år.

Foto: HENNING BAGGER. Danland i Blokhus.
Læs mere
Fold sammen

Selskabet forbedrede omsætningen med knap 12 mio. kr. til 290,6 mio. kr. i regnskabsåret, som løb til og med udgangen af september.

Samtidig steg driftsoverskuddet med 7,5 mio. kr. til 34,9 mio. kr., oplyser selskabet i sit årsregnskab, der ikke indeholder mange ord om årets udvikling.

Land & Leisures indtjening på bundlinjen har trods fremgang været presset af, at der i starten af året var et stort pres på den danske krone, hvilket har betydet forhøjede udgifter til at sikre sig mod udsving.

Det har dermed givet højere finansomkostninger, og på den baggrund blev resultatet før skat kun forbedret med 4,7 mio. kr. til 32,8 mio. kr. trods en større fremgang på driften. Selskabet betegner selv udviklingen som tilfredsstillende.

Presset på den danske krone begyndte i januar, hvor den schweiziske centralbank besluttede at lade schweizerfranc flyde frit over for euro.

Schweizerfranc, der frem til da var betragtet som en "sikker havn" at placere sine penge i, blev straks styrket omkring 20 pct.

Efterfølgende blev den danske krone et yndet investeringsmål for investorerne i stedet for schweizerfranc.

Det lagde et stort opadgående pres på kronen, og Nationalbanken forsøgte - som følge af den danske fastkurspolitik over for euro - med flere midler at forhindre en styrkelse, hvilket blev en succes. Siden er presset på kronen aftaget.

Og det var altså presset på kronen, som fik Land & Leisure til at afdække sig mod udsving i det forgangne år.

For det kommende regnskabsår venter udlejningsselskabet fremgang i både omsætning og indtjening. Land & Leisure regner med en omsætning i intervallet 290-310 mio. kr. og et resultat før skat på 35-45 mio. kr.

I forbindelse med regnskabet foreslår Land & Leisure, at aktionærerne får udbetalt 0,30 kr. per aktie i udbytte.