Danish Crowns topchef gennem 27 år stopper

Danish Crowns CEO gennem 27 år, Kjeld Johannesen, har valgt at fratræde. Afløseren er fundet hos mejerigiganten Arla.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slagterikæmpen Danish Crown skal have ny topchef. De seneste årtiers ubestridte slagterikonge, Kjeld Johannesen, har efter 27 år i Danish Crown valgt at træde tilbage.

Den 62-årige topchef efterfølges af Jais Valeur, der er global ansvarlig for marketing i mejerikoncernen Arla.

»Kjeld Johannesen er en unik leder, som over årene har formået at binde hele værdikæden sammen. Han har forstået at udvise både stor forståelse for ejersiden – og har samtidig haft fokus på den stadig mere internationale udvikling af afsætningen. Jeg tror ikke, at man mange steder i erhvervslivet kan pege på et menneske med mere detaljeret kendskab til alle lag i en virksomhed,« siger Danish Crowns bestyrelsesformand, Erik Bredholt.

Kjeld Johannesen har om nogen været en branchekender. Den snart forhenværende Danish Crown-direktør startede 18 år gammel som kontorelev på slagteriet i nordvestjyske Hurup, hvorfra han så har arbejdet sig op. Kjeld Johannesen meddelte allerede for godt et år siden, at han ønskede at fratræde i løbet af foråret 2016 efter 45 år i branchen.

52-årige Jais Valeur er blevet valgt som arvtageren efter det, som Arla selv beskriver som en grundig søgeproces. Ud over karrieren i Arla, har Valeur bestyrelsesposter i såvel Royal Unibrew som Foss.

»Jais Valeur har både et indgående kendskab til international afsætning – og en stærk forståelse for, hvad det vil sige, at en stor koncern er ejet af sine råvareleverandører. Vi har valgt ham, fordi vi er overbeviste om, at han er den bedste til at løfte den tunge arv efter Kjeld Johannesen,« siger Erik Bredholt.

Den nye Danish Crown-topchef er på samme måde som Kjeld Johannesen en firmaets mand. Men Jais Valeurs firma har dog med syv års undertagelse altid heddet Arla, og hos mejerigiganten er man ked af at miste den trofaste leder:

»Jeg er ked af at miste ham som kollega i koncernledelsen og som en leder, der udviser det globale udsyn, som vi værdsætter i vores ledelse. På samme tid er jeg stolt på Jais' vegne over, at han er blevet tilbudt denne nye rolle, og jeg ønsker ham alt godt i sit nye job,« siger adm. direktør i Arla, Peder Tuborgh.

Jais Valeur tiltræder medio november, og efter en kort introduktionsperiode overtager han det fulde ansvar i begyndelsen af 2016.