Danish Crown og Tican fusionerer

Slagterigiganten Danish Crown opsluger sin nærmeste konkurrent, Tican, i en fusion, meddeler parterne tirsdag.

Danish Crown opsluger TICAN.(Tican er et slagteri og en fødevarekoncern med hovedkontor i Thisted.De eksporterer kød til mere end 50 lande. (Foto: Thomas Vilhelm/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Vilhelm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks to største andelsejede slagterivirksomheder, Danish Crown og Tican, er blevet enige om at slå pjalterne sammen i et fælles selskab.

Tican har igennem længere tid søgt efter en samarbejdspartner til en økonomisk saltvandsinsprøjtning og investeringer.

Alt tyder nu på, at et af verdens største slagteriselskaber, Danish Crown, med hovedsæde i Randers, opsluger sin nærmeste konkurrent, Tican, med hovedsæde i Thisted.

Hvis fusionen bliver realiseret, vil Ticans andelshavere indgå i Danish Crown, der bliver det fortsættende selskab, oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse.

»Danish Crown bygger på fusioner og opkøb gennem årtier. Fælles for disse har været, at de har haft stor betydning for Danish Crowns strategiske placering i den internationale konsolidering. Sådan forholder det sig ikke med denne fusion. Derfor ville vi gerne have en pejling af, hvorvidt konkurrenceforholdene ville gøre en fusion mulig, og det har vi fået en klar tilkendegivelse af,« siger bestyrelsesformand for Danish Crown, Erik Bredholt.

Oprindeligt havde Tican ikke forventet, at Danish Crown ville være en mulig partner, men fusionen er uden tvivl den foretrukne løsning for Ticans andelshavere, mener bestyrelsesformanden.

»Med denne løsning har vi fundet en model, der ikke kun giver Tican en fremtid, men som også sikrer, at vores ejere - de danske landmænd - fortsat er med i værdiskabelsen i den danske fødevareklynge,« siger bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen.

Det nye fælles selskab vil blive et af Danmark allerstørste koncerner med en samlet omsætning på godt 60 mill,iarder kr. Sidste år omsatte Danish Crown for 58 milliardere kr., mens Tican omsatte for 5,2 milliarder kr. Tican beskæftiger næsten 2.300 medarbejdere, mens Danish Crown har omkring 26.000 ansatte.

Fusionen af de to selskaber er betinget af godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling i Tican og et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Danish Crown i slutningen af marts, og af en godkendelse fra de relevante konkurrencemyndigheder, oplyser selskaberne.