Danish Crown kalder slagtesvin tilbage

Fødevarestyrelsen har fundet rester af et forbudt stof, der ikke er fundet i svin i mange år. Et stort parti slagtesvin er kaldt tilbage.

Danish Crown har set sig nødsaget til at tilbagekalde et stort parti slagtesvin, som ellers var blevet sendt mod Fjernøsten og destinationer rundt om i Europa. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danish Crown har set sig nødsaget til at tilbagekalde et stort parti slagtesvin, som ellers var blevet sendt mod Fjernøsten og destinationer rundt om i Europa.

Grunden er, at Fødevarestyrelsen i en rutinekontrol har fundet spor af det forbudte stof diethylstilbestrol (DES) i et svin fra Danish Crowns slagteri i Sæby i Nordjylland.

»Det er det kvindelige kønshormon østrogen, som også kan findes i P-piller af ældre dato. Stoffet må ikke være i kød, der derfor bliver trukket tilbage fra markedet,« siger Per Henriksen, der er veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen.

»Der er ikke noget, der indikerer, at det kød skulle være solgt i Danmark. Det er gået til udlandet og vil blive opsporet og trukket tilbage,« fortsætter han.

Indtil 1970erne blev DES anvendt som vækstfremmer i kødkvægsproduktionen, men må ikke anvendes til dyr i dag. DES er også opført på EUs liste over forbudte stoffer.