Danish Crown har truet med flere slagterilukninger

Slagterigiganten Danish Crown har tilsyneladende tidligere i år forsøgt at presse de ansatte på flere slagterier til lønnedgang med trusler om lukninger.

Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun på Bornholm, at Danish Crown har truet med at lukke et slagteri. Også i fem andre danske byer har den store slagterikoncern sagt til medarbejderne, at de skulle gå ned i løn, hvis der skulle bliver ved med at være et slagteri.

»Den dagsorden i forhold til lønnedgang driver man andre steder end på Bornholm. Andre slagterrier har også været gennem lukningstrusler,« siger forbundssekretær Jim Jensen fra slagteriarbejdernes fagforening, NNF.

Han anfægter dermed Danish Crowns udmelding om, at kravet om at gå ned i løn kun gælder de bornholmske slagteriarbejdere. Ifølge Jim Jensen har tillidsmændene på fem store slagterier i Sæby, Herning, Horsens, Blans og Ringsted fået samme besked i begyndelsen af året.

»Det var et forløb, der var i januar og februar, hvor tillidsfolkene var udsat for det pres, som Bornholm nu er udsat for. Budskabet var, at de skulle gå ned i løn, ellers ville slagterierne blive lukket,« siger Jim Jensen.

190 medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Rønne nedlagde onsdag arbejdet i protest mod Danish Crowns planer om at lukke slagteriet.

Danish Crown fremlagde i begyndelsen af året plan, der over de nærmeste år skal sikre koncernen en konkurrencedygtig produktion i Danmark.

Det har endnu torsdag ikke været muligt at få en kommentar fra Danish Crown.