Danish Crown har passeret bunden: Svinepriser på vej op

Efter en otte måneder lang nedtur har de danske svineproducenter endelig passeret bunden. Slagterikoncernen Danish Crown har netop varslet, at svineprisen hæves for anden uge i træk.

Danish Crown har passeret bunden: Svinepriser på vej op Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter den aktuelle prisforhøjelse har slagtergiganten hævet svinenoteringen med i alt 50 øre pr. kilo. Det skal dog understreges, at priserne kommer fra lave niveauer. Fra 1. juli 2017 til 1. februar 2018 faldt svineprisen fra 11,60 kr. til 8,50 kr. pr. kilo. Nedturen har slået bunden ud af økonomien i svineproduktionen, som er underskudsgivende på de fleste landbrugsbedrifter, når priserne kommer så langt ned.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Danish Crowns eksportdirektør, Lars Albertsen, er det salget til nærmarkederne i Europa, der forbedrer slagteriselskabets indtjening og gør det muligt at hæve svinekødsnoteringen til andelshaverne.

»Der er lige nu nogle helt specielle forhold, som gør sig gældende på markederne i Europa. Først og fremmest er der opstået mangel på grise i Tyskland, hvilket har udløst vilde prisstigninger. Dog skal det understreges, at svinekødsnoteringen næppe bare fortsætter lodret i vejret. Vi har passeret bunden, men intet tyder på, at priserne kan komme så højt op, som det var tilfældet i sommeren 2017,« siger Lars Albertsen til Jyllands-Posten.

Seneste prognoser fra Landbrug & Fødevarer, L&F, tyder også på at svinekødsnoteringen i år vil være markant lavere end i 2017. Det forventede prisfald vil reducere svineproducenternes indtjening med 2,2 mia. kr. og efterlade mange med underskud, skriver avisen.