Danish Crown fyrer 150

Slagterikoncernen Danish Crown fyrer igen medarbejdere. 150 afskediges på slagteriet i Ringsted og 3 jyske slagterier.

Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blækket er knapt nok tørt på den berømte aftale mellem DI, Danish Crown og fagfagforeningerne om at bevare 200 arbejdspladser på Danish Crowns slagteri i Rønne på Bornholm, før Danish Crown bebuder nedskæringer andre steder i koncernen. Slagterikoncernen har netop meddelt, at 150 slagteriarbejdere på fem slagterier og fabrikker vil blive fyret i august og september.

På slagteriet i Blans ved Sønderborg mister 26 ansatte deres job, i Herning opsiges 29, mens 24 ansatte på slagteriet i Ringsted mister deres arbejde. Nedgang i tilførslen af slagtesvin betyder, at slagteriet i Blans har overkapacitet. For at sikre bedst mulig effektivitet flyttes en del af den nuværende produktion til Fåborg. 

Begrundelsen for opsigelserne er, at Danish Crown venter, at råvaretilførslen af slagtesvin falder yderligere i de kommende måneder. Derfor tilpasser koncernen slagtekapaciteten på fire anlæg. 

"Vi kunne se nedgangen komme allerede i foråret, men de mange helligdage gjorde, at vi i første omgang undgik afskedigelser. De seneste uger har det dog knebet med at holde vores slagterier i gang om fredagen, så derfor ser vi desværre ingen anden udvej end at skære i bemandingen," siger produktionsdirektør Søren F. Eriksen.