Danish Crown-ansatte siger nej til lønnedgang

Ifølge Fødevareforbundet NNF siger 60 procent af de ansatte på Danish Crown nej til lønnedgang. Dermed er der fortsat udsigt til fyringer på slagteriet.

De ansatte på Danish Crowns slagterier har sagt nej tak til en kreativ form for lønnedgang, der skulle sikre deres arbejdspladser. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et flertal af de ansatte på Danish Crown siger nej til at afgive løn for at redde deres arbejdspladser. Det bekræfter fødevareforbundet NNF over for Berlingske Business.

Omkring 60 procent har sagt nej til aftalen, der betød, at ansatte skulle investere en del af deres egen løn i svineproduktion mod til gengæld at bevare deres arbejdspladser. Det skulle give 600 mio. kr. til en fond, som svineproducenterne kunne låne af til at udvide kapaciteten.

»Vi var godt klar over, at vi valgte en helt ny kurs med forslaget. Men jeg skal ærligt indrømme, at vi gjorde det, fordi vi håbede på et ja for at sikre vores arbejdspladser,« siger formand for Tillidsmandskollegiet Lars Mose i en pressemeddelelse. 
 
Lønaftalen havde til formål at redde omkring 1.000 slagteriarbejdspladser, som ellers skulle nedlægges på grund af faldende svineproduktion i Danmark. Danish Crown vil i de kommende uger tage stilling til, om fyringerne skal gennemføres.


»Antallet af producerede slagtesvin i Danmark hænger nu engang uløseligt sammen med antallet af arbejdspladser, og derfor er det ærgerligt, at afstemningen falder ud, som den gør,« udtaler formand for Danish Crowns bestyrelse Erik Bredholt i en pressemeddelelse. Også Fødevareforbundet NNF - der repræsenterer lønmodtagerne - oplyser, at det fortsat vil arbejde på at sikre arbejdspladser i Danmark, herunder også i forbindelse overenskomstforhandlingerne, der starter om få måneder. Fagbevægelsen generelt har dog understreget, at lønnedgang ikke er vejen til at løse krisen og bevare arbejdspladser.