Danish Crown afskediger 80 i Ringsted

Slagterigiganten Danish Crown har kort tid de efter de ansattes nej til at investere en del af lønnen i deres arbejdsplads varslet fyringer af 80 ansatte.

Danish Crown varsler fyringer i Ringsted som følge af for få danske slagtesvin. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

80 slagteriarbejdere i Ringsted mister inden længe jobbet, skriver Dagbladet Ringsted.

Danish Crown har varslet afskedigelserne kort tid efter, at de ansatte hos slagterigiganten landet over stemte nej til et meget omtalt forslag om, at medarbejderne skulle lade en del af lønnen gå til investeringer i landbruget for at skaffe flere danske slagtesvin.

Ifølge fabriksdirektøren i Ringsted er der ikke direkte sammenhæng mellem afskedigelserne og de ansattes afvisning af aftalen. Fyringerne sker dels som led i tilpasninger efter sommerferien med mange afløsere, dels som følge af, at der kommer færre slagtesvin, end man havde håbet på, skriver avisen.

»Det er naturlig tilpasning, som vi foretager hvert år. Men der er nok flere afskedigelser i år, fordi vi får lidt færre kødforsyninger end normalt,« siger fabriksdirektør Frode Laursen til Dagbladet Ringsted.

Mangel på svin i Danmark er en af årsagerne til, at Danish Crown gennem de senere år har flyttet en stor del af produktionen til blandt andet Tyskland. En aftale med medarbejderne skulle skaffe op mod 600 mio. kr. til investeringer i dansk landbrug for at øge svineproduktionen med op til tre millioner slagtesvin. I første halvår af 2013 blev 4,8 millioner danske smågrise sendt til opfedning og slagtning i udlandet.

De seneste 10 år er antallet af danske ansatte i Danish Crown næsten halveret til 8.500.

En uge før, at forslaget om lønnedgang blev kendt, varslede Danish Crowns direktør for divisionen for svinekød, at uden flere danske slagtesvin ville slagteriet i løbet af de kommende tre år blive nødt til at lukke flere afdelinger og sige farvel til op mod 1.000 medarbejdere.