Danish Crown afblæser storfusion med Tican

Det bliver alligevel ikke til et stort bryllup i slagteribranchen. Efter 7 måneders arbejde konstaterer Danish Crown-bestyrelsen, at det ikke er muligt at få fusionen godkendt inden tidsfristen.

Foto: Per Gudmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danish Crown-bestyrelsen opgiver at få godkendt storfusionen i den danske slagteribranchen mellem Danish Crown og Tican.

Ifølge en pressemeddelelse fra Danish Crown bliver håndklædet kastet i ringen, fordi det ikke har været muligt at få godkendt fusionen hos de danske konkurrencemyndigheder inden for tidsfristen.

»Vi har indleveret en lang række forslag til tilsagn til Konkurrencestyrelsen, og selv om vi har rådført os med styrelsen om, hvad der skal til for at kunne gennemføre fusionen, så har tilsagnene ikke været tilstrækkelige til at opnå en godkendelse,« siger Group CEO i Danish Crown Kjeld Johannesen.

Der hersker ingen tvivl om, at der er dyb skuffelse i giganten Danish Crown, at den store fusion bliver aflyst.

De to slagterier har ifølge Berlingske Business oplysninger tilsyneladende strukket sig meget langt for at opfylde Konkurrencestyrelsens krav.

I februar offentliggjorde Danish Crown og Tican planer om at slå selskaberne sammen. Tican har længe ledt efter en samarbejdspartner og er økonomisk presset en fusion i februar.

EU-Kommissionen godkendte fusionen for Danish Crowns og Ticans aktiviteter uden for Danmark. Derefter gik Konkurrencestyrelsen i gang med at undersøge i henhold til dansk lovgivning.

Danish Crown har over for Konkurrencestyrelsen givet tilsagn om både frasalg af produktion og salg af danske råvarer i et omfang, som overstiger Ticans og Danish Crowns samlede afsætning i Danmark.

Men det afviste styrelsen med den begrundelse, at det var utilstrækkeligt.

»Det har fra starten været klart, at en fusion imellem de to selskaber i høj grad handlede om at sikre det danske råvaregrundlag - og kun i mindre grad var drevet af forretningsplanerne. Men omkostningerne må naturligvis ikke overstige de synergier, der var identificeret i fusionsdrøftelserne,« siger formand for Danish Crowns bestyrelse Erik Bredholt.

TV: Tabt fusion er kun et bump på vejen for Danish Crown