Danish Business Angels øger deres investeringer i blandede iværksætter hold: Investeringer i kvinder halter stadig bagud

Andelen af penge som private Business Angels investerer i blandede teams er steget. Kvinder må dog stadig se langt efter investeringer både fra Business Angels og venturefonde.

I forbindelse med Berlingske Business Boost blev der i 2018 afholdt et arrangement, hvor otte af de kapitalsøgende deltagende startups skulle pitche deres idé foran DanBAN. DanBAN er »Business Angels«, hvilket på dansk vil sige private investorer, der investerer i netop startups. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens pengene til udelukkende kvindelige iværksættere stadig er små, så stiger andelen af kroner og øre, der går fra Danish Business Angels til blandede teams.

Det viser en ny medlemsundersøgelse fra Danish Business Angels, der sammenligner investeringer i 2021 med 2020.

Således viser undersøgelsen, at »mixed teams« nu får 21,5 procent af investeringerne mod 16,9 procent året før.

De 21,5 procent udgør i alt 64,7 millioner kroner af de samlede DanBAN-investeringer på 389 millioner kroner i 2021.

Investeringerne i rene kvindelige iværksætter hold er stort set uændrede fra 3,7 til 3,8 procent.

En Business Angel er en privat person som direkte investerer deres penge i nye voksende startups.

Danish Business Angels (DanBAN) er en sammenslutning af over 300 privatpersoner.

Direktør i DanBAN kalder udviklingen for glædelig.

»Alt peger jo på, at øget diversitet i virksomhederne er med til at øge performance, blandt andet fordi beslutninger tages mere kvalificeret. Ved at øge de tidlige investeringer, som vores medlemmer repræsenterer, kan vi forhåbentlig også påvirke senere ventureinvesteringer i virksomhederne, hvor diversiteten er endnu mere skæv,« siger Michael Hansen, Direktør for DanBAN.

Kvinder må stadig se langt efter investeringer

Ifølge Dansk Erhverv går kun 1,5 procent af ventureinvesteringerne i Danmark til rene teams af kvindelige stiftere og kun 6,7 procent til blandede teams.

Det betyder, at kvindelige iværksættere stadig må se langt efter investeringer.

Noget tyder dog på, at det øgede fokus på diversitet kan være med til at sikre flere investeringer i blandede og kvindelige iværksættere.

»Det er mit klare indtryk, at vores medlemmer investerer mere i diversitet på grund af det øgede fokus på diversitets betydning for et teams performance, som vi blandt andet ser på uddannelsesinstitutionerne, i medierne og gennem Fonden for Entreprenørskab. Startups er blevet mere professionelle, og netop derfor tager de diversiteten meget alvorligt,« siger Michael Hansen.