Danisco tilfreds med sukkerproduktion

Den danske fødevare- og ingredienskoncern Danisco har produceret lige over 1 mio. ton sukker i 2006. Dermed lever Daniscos sukkerproduktion op til forventningerne, oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

- Daniscos sukkerfabrikker i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Litauen oparbejdede i kampagnen 2006/07 tæt på syv millioner ton sukkerroer og producerede i alt 1.010.000 ton sukker. Det samlede produktionsresultat ligger lidt over Daniscos totale EUsukkerkvote på 996.000 tons og dermed på niveau med de tidligere udmeldte forventninger, skriver Danisco.

I forbindelse med EU's nye regler for sukkerproduktion har Danisco lagt sin sukkerproduktion om. Blandt andet fremstiller Danisco nu sukker på syv mod tidligere ti produktionsanlæg.

- Vi har grund til at være tilfredse med årets resultat og vellykkede kampagneforløb. Vi har sideløbende med kampagnen gennemført en betydelig omstrukturering af sukkeraktiviteterne, som nu er tilpasset vilkårene under EU's nye sukkermarkedsordning, og på trods af det har vi leveret et fortsat højt effektivitetsniveau, udtaler koncern koncerndirektør Mogens Granborg.

RB-Børsen